030 236 1500 | Mariahoek16-17 | 3511 LG Utrecht oikos@stichtingoikos.nl

voorkant-prboek-grDit is een publicatie die Oikos heeft gemaakt voor het Kenniscentrum Religie en Ontwikkeling (KCRO) Het praktijkboek is geschreven door en voor ontwikkelingsprofessionals. In dit boek bieden wij, aan de hand van ervaringsverhalen en theorieën rondom religie en ontwikkeling, handreikingen waarmee je de volgende vraag zou kunnen beantwoorden:
Op welke manieren kom je als ontwikkelingswerker religie tegen in je werk en hoe ga je hiermee om?

Dit boek is het resultaat van de kennis, ervaring en reflectie die het KCRO heeft opgedaan sinds de oprichting in 2006. Dit boek is een praktijkboek: centraal staan de praktijkervaringen van ontwikkelingsprofessionals, aangevuld met theoretische overwegingen. Het boek biedt geen pasklare antwoorden op vragen. Ook geeft het geen kant-en-klare aanpak. Het zet wel aan tot bezinning op het thema ‘religie en ontwikkeling’.

Het boek is inmiddels niet meer voorradig maar wel te lezen via Issuu of te downloaden als pdf.